Vil du skape en arbeidsplass for HIV-positive i Ecuador?

En innsamlingsaksjon av Elisabeth Pedersen
Vi er LaMitad. Vi har jobbet som frivillige for Misjonsalliansen i Ecuador. Vi har vært med på prosjektene. Vi har sett resultater med egne øyne. Nå vil vi være med Misjonsalliansen å gi flere HIV-positive mennesker i Ecuador muligheten til å få lån, skape sin egen arbeidsplass og lette noen av bekymringene som ligger på toppen av isfjellet. Dette er en start. Tenk å få være med å hjelpe til så mennesker får møte 2013 med håp og smil.
kr 1300 / kr 20000
Aksjonen er avsluttet

 

Da jeg var i Ecuador som volontør for Misjonsalliansen fikk jeg møte to mennesker som gjorde inntrykk på meg på hver sin måte. Felles for dem er at de begge er testet positivt for HIV, begge har familier de må ta vare på og begge lever i fattigdom i millionbyen Guayaquil, hvor Misjonsalliansen jobber. Forskjellen mellom dem var likevel enorm.

Kvinnen jeg fikk møte gråt fra jeg kom til jeg dro, av ren fortvilelse. Hun har fire barn, hvor ett av barna bærer samme smitte. Mannen forlot henne på grunn av sykdommen, og kvinnen står uten jobb. I Ecuador må en ha  et helsesertifikat for å kunne jobbe. Dersom man har HIV mister en dette sertifikatet. Det er også knyttet mange fordommer til sykdommen, noe hun erfarer i nabolaget. Hverdagen er fylt til randen av bekymringer for hvor lenge hun får leve, hvordan hun skal skaffe tilstrekkelig mat til seg selv og sine barn, og hvordan fremtiden til barna hennes ser ut. Da jeg forlot denne kvinnen så jeg håpløshet i øynene.

Mannen jeg fikk møte har kone og tre barn. Alle er HIV-positive. Konen og barna var av sted for å medisineres da jeg var hjemme hos dem. Denne mannen strålte av håp, fremtidstro og glede. Han viste stolt frem sin lille butikk hvor han selger forskjellige kjøkkenredskaper i plast. Butikken gir han en inntekt som gjør at han kan skaffe mat til familien sin, og han ser lyst på sin egen og familiens fremtid. Da jeg forlot denne mannen var jeg fylt av pågangsmot og håp.

Håp og fremtidstro er nabo med bekymring og motløshet i Guayaquil. 

Årsaken til at denne mannen kan stråle av håp er fordi han ser muligheter. Han har fått lån gjennom Misjonsalliansen og derfor fått muligheten til å starte sin egen butikk. Derfor kan han endelig jobbe, til tross for manglende helsesertifikat. For kvinnen er situasjonen en annen. Uten helsesertifikat og uten lån står hun på bar bakke. Jobb og inntekt er erstattet med ekstra bekymringer. Håp og fremtidstro er nabo med bekymring og motløshet i Guayaquil.

 

Her ønsker vi å bidra, og her kommer DU inn i bildet. Sammen skal VI hjelpe Misjonsalliansen til å nå enda flere mennesker som har fått diagnosen HIV. Slik kan enda flere møte hverdagen på samme måte som denne mannen. Et lån kan være første skritt på veien mot en lettere hverdag. For mennesker som kvinnen, kan et lån være første steg ut ifra en håpløs tilværelse, til en tilværelse preget av fremtidstro.

Sett lommeboken din på gløtt!

Vær med du også. Dette er enkelt.
Alt som kreves er at du setter lommeboken din på gløtt og gir en gave til dette prosjektet. Vi heier på deg! Takk for ditt bidrag.

50
KR
100
KR
200
KR
500
KR
1000
KR
2000
KR
KR
Annet beløp
Kvittering sendes på e-post
tusen takk for gaven!
100
NOK
nonym
200
NOK
aMitad
1000
NOK
Anonym giver
Misjonsalliansen
Misjonsalliansen er en frittstående, norsk misjonsorganisasjon som driver diakonale utviklingsprosjekter i Sør-Amerika, Asia og Afrika. Gjennom arbeidet vårt vil vi at fattige og diskriminerte skal få møte Jesu kjærlighet i ord og handling. Sammen kjemper vi for å utløse de ressurser og muligheter Gud har gitt oss alle.
les mer her
Powered by Cornerstone