Fornybar energi gir hjelp til selvhjelp i Eswatini (Swaziland)

DFEF har en lang og rik misjonshistorie i Swaziland, det lille landet i det sørlige Afrika som nå heter Eswatini. Kirkene vokser fremdeles og de mange skolene som ble startet av misjonærene er i full drift – liv og fremtid har blitt (og blir fremdeles) forvandlet for mange!

Landet er et av verdens fattigste, og har opp gjennom årene vært hardt preget av både epidemier og tørke. Som et resultat av dette er nesten 40% av landets 1,2 millioner innbyggere 14 år eller yngre, og 200.000 barn er foreldreløse. Landet sliter med store sosiale utfordringer.

Siden 2002 har DFEF i samarbeid med vår søsterkirke FECF (Free Evangelical Christian Fellowship) også drevet hjelpe- og bistandsarbeid med støtte fra NORAD. I tillegg til NATICC prosjektet som fokuserer på å forebygge seksualisert vold, overgrep og tidlige tenåringsgraviditeter, har vi i nå i 2021 også startet et nytt prosjekt i samarbeid med Pinse Misjon.

Prosjektet som vi nå gjør sammen er kalt STREEC, og står for «Solar Training & Renewable Energy Entrepreneurship Centre». Dette er et trenings- og utdanningssenter innen ulike former for fornybar energi, som vil gi unge mennesker en mulighet til å starte sin egen virksomhet og slik tjene til livets opphold. Tiltaket vil gi arbeid og inntekt til svært marginaliserte grupper mennesker, og hjelpe dem ut av fattigdom og til et bedre liv for seg selv og sine familier.

 

 

 

 

Powered by Cornerstone