Urfolks rettigheter og kultur
kr 150000
Målsum
Det finnes en stor urfolksgruppe i Kongo. De ble tidligere kalt pygmeer, men navnet oppfattes som nedsettende, derfor brukes ganske enkelt «urfolk». De er de opprinnelige innbyggerne av Kongo og har lidd mye under diskriminering.

Urfolket bor stort sett i egne landsbyer, noen få bor i byene. De har fått evangeliet gjennom både Kongos Evangeliske Kirke (EEC) og Misjonsforbundet, og en del menigheter er grunnlagt. Integrering i andre menigheter har vært en utfordring. Vi har arbeidet for å støtte dem i en vanskelig situasjon helt siden vi kom til Kongo - for vann, skoler og helsetjenester.

Etter en spørreundersøkelse blant deler av urbefolkningen fikk en rede på hvor utfordringene var størst. På den bakgrunn ble ett område – Plateau-departementet – valgt ut for et pilotprosjekt. Det omfatter 6 landsbyer. Grunnet erfaringer fra tidligere prosjekt har urfolket vent seg til at ethvert prosjekt inneholder konkrete gaver som kontanter, bygg eller redskaper. Dette prosjektet er annerledes, og tar sikte på å gi dem verdighet og rettigheter. Det tar tid å skape forståelse for det, fordi dette er mer abstrakte og langsiktige resultater. For å legge til rette for verdighet og rettigheter må menneskene som diskriminerer involveres like mye som urfolket selv. Derfor henvender prosjektet seg like mye til myndighetene og lokalbefolkningen som til urbefolkningen. Vi ønsker at deres livssituasjon blir forbedret i løpet av prosjektet.

Kirken engasjerer seg i prosjektet fordi de vet at alle er skapt i Guds bilde og derfor har samme verdi. Misjonsforbundet støtter dem i dette.

I 2016 skal grunnlaget for søknad om støtte til et permanent prosjekt legges. Kirken vil gjerne bidra til at denne undertrykte folkegruppen får sin verdighet, og at de selv kjemper for å få den. Prosjektet er støttet av Norad.

Se mer informasjon på ressurssiden for innsamlingsaksjonen Julen 2014 til prosjektet - KLIKK HER.

Les hva spesialrådgiver for bistand og misjon, Viggo Koch, skriver om prosjektet  HER.

Din gave har betydning. Støtt dette prosjektet med en pengegave allerede nå. Takk for gaven som du gir!

INNSAMLINGSMÅL 2016:  kr 150 000,-

 

Powered by Cornerstone