Julemesse Misjonskirken Drammen

En innsamlingsaksjon av Misjonskirken Drammen
For oss i Misjonskirken er det viktig at inntektene fra Julemessa går til noen som trenger det mer enn oss selv. Denne gang gir vi til jenter og kvinner i Kongo-Brazzaville
kr 0 / kr 125000
Aksjonen er avsluttet

14. november er det Julemesse igjen i Misjonskirken Drammen. Det er et av høydepunktene på høstprogrammet vårt. Vi fyller kirken med fine salgsobjekter og forsøker å skape en minnerik dag med gode opplevelser for liten og stor.

Det er viktig for oss at inntektene fra Julemessa går til noen som trenger det mer enn oss selv. I 2010 og 2011 sendte vi inntektene til arbeid blant barn i Colombia. I 2012 og 2013 til trengende i Romania. I 2014 sendte vi pengene til arbeid for jenter og kvinner i Kongo-Brazzaville, det samme vil vi gjøre i 2015.

Kongo er et vakkert land med mye skjønnhet. Nyhetene vi leser fra denne delen av Afrika er preget av det motsatte, uroligheter og krig og overgrep mot kvinner og barn. Her støtter vi et prosjekt som jobber nettopp med holdningsskapende arbeid for å hindre at kvinner og barn blir utsatt for grusomme meningsløse overgrep, særlig når det blir uroligheter og krig. 

Vi vil være med å hjelpe kvinner og barn i Kongo til å bli oppreiste, myndiggjort og beskyttet. I Kongo er kvinner og barn underpriviligerte grupper. De er ikke sjelden utsatt for vold og overgrep både i hjem og samfunn og er dessuten ofte fraværende der det tas beslutninger.

I Kongo er den evangeliske kirke stor. Stor nok til at det som sies i kirken blir tillagt vekt i samfunnet. Stor nok til at hvis kirken setter press på lovgivende myndigheter, så kan lovverket endres. Stor nok til at hvis kirken endrer kvinners status, så endres kvinnens status i samfunnet.

Prosjektet vi støtter jobber med å påvirke menighetsledere slik at de fremmer kvinners sak. Prosjektet jobber videre med å påvirke myndighetene slik at det blir strengere straffer for seksuelt motivert vold mot kvinner. Vi håper og tror at våre dyktige og engasjerte kongolesiske kollegaer kan oppnå noe av dette ved hjelp av vår støtte.

Vi satser på å samle inn over kr 100 000 til dette prosjektet på Julemessa vår. For hver krone vi gir, støtter Norad med 9 kroner. Dermed kan vår støtte bli til en million kroner, et beløp som kan bidra til å forandre jenter og kvinners situasjon i Kongo.

De fleste pengene vil vi samle inn i Misjonskirken på selve Julemessedagen, og på loddsalg i forkant. Dersom du er forhindret i å komme, kan du bruke betalingsløsningen her og gi en gave med ditt kredittkort. Takk for din gave!

Innstillinger for modulvinduet er ikke tilfredsstillende for å kunne registrere gaver
  • Dette vinduet krever et gyldig betalingsvalg av typen Vipps eller Stripe. Kontroller at minst ett av disse betalingsvalgene er gjort tilgjenglig i standard fakturamal for Fundraising modulen
Misjonskirken Norge
Misjonskirken Norge er et kirkesamfunn bestående av om lag 90 frie menigheter. Misjonskirkene kjennetegnes av iver for fellesskap og enhet, misjon og diakoni lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Misjonskirken UNG er en selvstendig barne- og ungdomsorganisasjon med tilknytning til Misjonskirken Norge.
les mer her
Powered by Cornerstone