Forum: Et hjem for Salt - En kulturarena for byen

Salt har signert avtale om å kjøpe Forum Kino, en av de største konsertscenene i Bergen og en kulturarena i hjertet av byen og i hjertene til befolkningen. Etter fullføring av et større oppussings- og ombyggingsprosjekt åpner Forum i august 2019. Kjøpet av Forum er et gjennombrudd for Salt, og representerer flere store muligheter. 

Et hjem for Salt

Forum ligger sentralt plassert på Danmarksplass, hovedfartsåren inn i Bergen sentrum, og store deler av byens befolkning kjører forbi og ser bygget hver dag. Tidligere var det kun en stor kinosal, men etter ombygging blir Forum et stort og anvendelig bygg:

Forum: Et hjem for Salt - En kulturarena for byen
  • Hovedsal med plass til ca 1.000 sittende, eller 1.500-2.000 med ståplasser i fremre del.
  • Ny underetasje på 465 kvadratmeter med B- og C-sal med plass til henholdsvis 200 og 70, kafe/mingleområde og innganger på begge sider av bygget. Store backstage-arealer.
  • Store og luftige arealer i 2. og 3.etg med plass til Bibelskolen Substans i ukedagene og Barnekirken på søndagene.

En kulturarena for byen

Forum ble tegnet i Art Deco stil av arkitekt Ole Landmark, sto ferdig i 1946 med en kapasitet på 1.140 seter, ble drevet som byens største kino frem til kinodriften ble lagt ned i 2005, og er et av Bergens store arkitektoniske signalbygg.

De fleste bergensere har et kjent og kjært forhold til Forum, og med en kapasitet på 1.500-2.000 inkl. ståplasser vil nye Forum bli den største innendørs konsertscenen i Bergen, igjen til glede for byens befolkning.

Forum: Et hjem for Salt - En kulturarena for byen

 

Forum: Et hjem for Salt - En kulturarena for byen

«Vi er utrolig spent og glad for at kirken endelig skal få sitt eget hjem, etter 14 år med leie på ulike steder i Bergen. Da vi startet kirken i 2004 var det med et ønske om å bety noe for byen, vi tror på en kirke som lever og pulserer i hjertet av byen og ikke isolert fra den. Jesus sier til sine disipler: «Dere er jordens salt! Dere er verdens lys! En by som ligger på et fjell kan ikke skjules» (Matt. 5,13-14) Vi snakker frimodig om budskapet om Jesus, og Forum representerer for oss et stort steg ut i synlighet og offentlighet som kirke. Når vi i tillegg kan gi en av Bergens største arenaer tilbake til byens befolkning, er vi akkurat der vi skal være. Vi håper så mange som mulig både i og utenfor Salt vil være med å bidra til å virkeliggjøre denne drømmen.»

– Øystein og Gina Gjerme

 

 

Powered by Cornerstone