En brannfarlig julekalender (med eksplosive konsekvenser)

En innsamlingsaksjon av Martin Aarflot
MAF flyr for livet, men uten flybensin er det ikke så lett... Støtt min motsatte julekalender.
kr 100 / kr 30000
Aksjonen er avsluttet

Tenk deg at du befinner deg langt, langt, langt, LANGT, lang-langt-langt-laaaaaaangt inne er den mest uframkommelige urskogjungelen hjernen din klarer å forestille seg. Så langt vekk fra alt og alle at selv ikke noe TV-team har vært der og laget sånn realityserie med en norsk familie.

Tenk deg så at du har noe så trivielt som litt tannverk. Problemet er bare at du ikke får gjort noe med det, for det finnes ikke noen tannlege som kan hjelpe deg. I starten gjør det bare vond, men etterhvert fryktelig vond. Og etter noen måneder er livet ditt et eneste sammenhengende smertehelvete. Før infeksjonen sprer seg til hjernen og du dør av hjernehinnebetennelse.

Dette er realiteten for mange mennesker i Amazonasjungelen, i regnskogen på Papua Ny-Guinea eller langt ute i bushen i Afrika.

Men det finnes en enkel løsning på problemet. Det vil si, etterhvert finnes det en enkel løsning. Men først må du og alle de andre i landsbyen der du bor, hakke og grave fram en noenlunde rett og flat stripe på drøye 500 meter. Det kan ta noen måneder, ja, det er enkelte landsbyer som har jobbet i flere år for å anlegge en flystripe slik at MAF kan komme inn med flyene sine.

Og i det øyeblikket MAF kan lande skjer det en forvandling av landsbyen. Nå tar det ikke lenger 3 uker til fots langs jungelstier for å komme til nærmeste sykehus. Nå flyr MAF inn tannleger, leger, sykepleiere og lærere. Kanskje setter de igjen en HF-radio slik at dere får muligheten til å kalle dem opp dersom det skulle stå for livet til noen i landsbyen. Plutselig er dere ikke lenger alene og prisgitt deres egen overtro og heksekunster for å kurere sykdom. MAF flyr til 2500 flystriper over hele verden. Smak litt på antallet - for det er ikke noe annet flyselskap i verden (ikke komersielle heller) som flyr til så mange "destinasjoner".

Nå nærmer julen seg og jeg har lyst til å gi MAF en brannfarlig julegave gjennom en motsatt geometrisk rekke av en julekalender.

Her er utfordringen: Jeg vil forsøke å samle inn det samme antallet jerrykanner som datoen i desember fra 1. til 24. desember.
Slik altså
1. desember = 1 jeryykanne = 100 kroner
2. desember = 2 jerrykanner = 200 kroner
3. desember = 3 jerrykanner = 300 kroner
[....]
24. desember = 24 jerrykanner = 2400 kroner

Resultatet blir da....

1+2+3+...+24=300 Jerrykanner

eller

100+200+300+...+2400 kroner = 30 000 kroner

Tar du utfordringen?!!!

PS. Jeg har lagt ved en link til en film om en av de mange partnerne MAF flyr - og hva vi sammen oppnår. Den er verdt de 15 minuttene den varer.

«Her har du ei jerrykanne fra meg, Martin :-)»
Anders Torvill Bjorvand
Innstillinger for modulvinduet er ikke tilfredsstillende for å kunne registrere gaver
  • Dette vinduet krever et gyldig betalingsvalg av typen Vipps eller Stripe. Kontroller at minst ett av disse betalingsvalgene er gjort tilgjenglig i standard fakturamal for Fundraising modulen
100
NOK
Anders Torvill Bjorvand
"Her har du ei jerrykanne fra meg, Martin :-)"
MAF Norge
Mission Aviation Fellowship er verdens ledende aktør innen bistandsflyging, med hovedkontorer i England, Australia og USA. MAF er et flyselskap som opererer mer enn 135 fly i mer enn 35 utviklingsland.
les mer her
Powered by Cornerstone